Няма да дам определение войни между институциите, защото няма такиви. Президентството

...
Няма да дам определение войни между институциите, защото няма такиви. Президентството
Коментари Харесай

Илияна Йотова отговори на Борисов: Да се реагира така пожарно не е достойно

Няма да дам определение " войни сред институциите ", тъй като няма такиви. Президентството не води войни. Ние споделяме обстоятелства и истини, които са ни споделили хората. Няма да коментирам Цветан Цветанов, тъй като той единствено ругае президентската институция, откогато сме определени. Въпросите и проблемите са доста. Те би трябвало да се вземат решение, а не да се наскърбяваме. 

Това сподели в утринния блок на БТВ вицепрезидентът Илияна Йотова, която разяснява последните искри между Румен Радев и Бойко Борисов. " Лекцията, която изнесе президента, имаше доста достолепия.Тезите в нея бяха подкрепени и от Европейската комисия. Нима не е истина, че не сме най-бедната страна в Европейски Съюз? За каква еврозона приказваме в случай, че огромна част популацията живее под прага на бедността. Министър-председателят може да посъветва всички, които вземат участие в договорката за ЧЕЗ, не да се регистрират пред президента, а пред българската общност. Да се реагира по този начин пожарно не е почтено. Нека забележим от кой момент министър председателят не е ходил на парламентарен надзор. Нека забележим по какъв начин дават отговор министрите на парламентарен надзор. Нека забележим какво споделя бизнеса за публичните поръчки ", прикани Йотова, написа novini.bg.

" Българското държавно управление реагира вярно по случая Сергей Скрипал. Така запазихме запасите и опцията да бъдем канал сред Запада и Русия. За страдание такова нещо не последва. Най-вероятно Австрия ще изземе тази стъпка. Тя също не изгони съветски дипломати и е идващият ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Аз давам добра оценка за нашето европредседателство, само че би трябвало да имаме малко повече самочувствие като страна ръководител. Направихме доста хубави стъпки за Западните Балкани. Две страни ще получат предложения за участие в Европейски Съюз и това става по време на българското председателство. Това е галям триумф за нас ", безапелационен беше вицепрезидентът.

" Строителната площадка в България не е единствено една. Новина ли е, че България е пред демографски срив? За това приказва президентът Радев. Онзи ден бях в Силистра и възпитаници ме попитаха: Имаме ли бъдеще в България? Какво ще извършите, с цел да ни задържите тук? Вчера видяхме и майките на деца с увреждания. Ако бях министър-председател, щях неотложно да желая оставката на обществения министър. Видяхте ли по какъв начин отговори той? Ще се срещна със случая и ще правим инспекция. Типично по чиновнически. Това е неприемливо, когато гледаш болката на хората ", съобщи още Йотова.

" Не желая да разясня думи на Росен Плевнелиев. Жалко, че този човек е бил български президент. Видно е, че той очевидно има други ползи. Изпитвам почитание към съветската православна черква и нейното присъединяване в освободителната война. Естествено, че доста повече почитам българския патриарх. Не мисля, че по тези тематики би трябвало да се прави политика. Имаме доста по-важни проблеми за решение ", приключи вицепрезидентът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР